Som utlovat, här kommer recepten på chokladtårtan och de andra sötsakerna från Öppet husdagen:
Chokladkaka 8-10 bitar
Ingredienser:
100 gram mörk choklad, ca 70 % (välj en som är mild och ganska söt i smaken)
125 g smör
ca 0,5 dl kaffe (valfritt)
ca 0,5 dl honung (mer eller mindre)
2 ägg
1 krm havssalt
2 dl valnötter
smör till formen
1 Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.
2 Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut.
3 Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggen. Smöra en springform och ”bröa” med de hackade valnötterna.
4 Häll smeten i formen och ställ in på galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 minuter.
5 Servera med t ex grädde och bär.
Nästan RAW-chokladbollar
ok, här har jag tyvärr inga precisa måttangivelser eftersom jag hittat på det själv.
Ekologiska havregryn, gärna nakenhavre (kan även blanda i dinkelflingor om man vill,blir lite krispigare)
Eko kokosflingor
Raw eko kakaopulver
Raw eko kokosfett
Eko honung
Kardemumma
Kanel
en nypa havssalt
1 Blanda ihop alla ingredienser och se till att det går att göra bollar som håller ihop, det är honungen och kokosfettet som binder blandningen så mängden får anpassas till en bra konsistens. Om jag är vardagssötsugen brukar jag göra den här blandningen i en liten kopp, då kan du ta mkt mindre fett och honung (brukar då även byta honungen mot en äkta eko lönnsirap). Det stillar sötsuget bra och är ändå inte så onyttigt 🙂
Hasselnötsbollar i sesamfrön
Här har jag heller inga måttangivelser, det är bara att gå på känsla.
Eko Hasselnötspasta
Eko kokosflingor
Honung
lite havssalt (valfritt)
Sesamfrön alt hampafrön
1 Blanda till en röra som går att rulla små bollar av. Anpassa mängden honung efter hur sött du vill ha det och för att binda ihop röran.
2 Rulla bollarna i sesamfrön alt hampafrön
Nu ska jag packa och åka upp till Falun över helgen. På träningsläger! Ser verkligen framemot en må bra helg som anordnas av otroliga träningskungen Gunnar Söderström, Formtopp.
Senaste kommentarerna